Нападателят в белгийските ясли призна, че е убил трима души

20-годишният Ким де Гелдер, който извърши нападение в белгийска ясла и уби две бебета и една възпитателка, призна убийствата, но отрече да има нещо общо със

смъртта на намушканата с нож възрастна жена, открита в дома си мъртва дни преди нападението в съседно градче. Съобщението за признанието на Де Гелдер направи неговият адвокат, цитиран от информационните агенции.

Според него все още не е известен мотивът на младежа за нападението в детската ясла във фламандския град Дендермонде миналия петък, при което бяха ранени и 10 други деца, както и две възпитателки.

"Той очевидно разбира, че е извършил нещо нечовешко", каза защитникът на Гелдер, като обаче призна, че не е ясно дали клиентът му изпитва някакви угризения.

Ким де Гелдер е заподозрян и за убийството на 73-годишна жена предишната седмица, но не му е повдигнато обвинение за този случай.

След арестуването си 20-годишният мъж отказваше да говори и да се храни в продължение на три дни. До момента той е обвинен за три предумишлени убийства и за опит за убийство на още дванадесет души, припомни АП

Споделяне

Още от Европа

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?