Нападателят в берлинското метро също се оказа българин

Мъжът, изритал в гръб млада жена, бутайки я по стълбите в станция на берлинското метро, също се оказа българин, след като преди ден германската прокуратура обяви, че негов приятел е идентифициран, разпитан и освободен.

Именно разпитът на задържания преди ден българин е довел до установяването на останалите участници в нападението, обяви говорителят на германското държавно обвинение Мартин Щелтнер пред "24 часа" в сряда.

Според информацията на разследващите нападателят, който безпричинно рита млада жена, причинявайки ѝ счупване на ръката при падането, в момента се намира в България. Заради това германските власти подготвят и искане за екстрадицията му.

Инцидентът стана в края на октомври на входа на станцията в кв. "Ньойкьолн", но берлинската полиция разпространи запис от охранителните камери едва през миналата седмица в опит да идентифицира и задържи нападателите.

Според информация на "Берлинер цайтунг" четиримата заподозрени всъщност са роднини. Срещу разпитаният преди ден българин не е повдигнато обвинение, тъй като той не е фактическият нападател на 26-годишната жена.

Междувременно редица германски популярни личности се включиха с призиви за разкриване на самоличността на заснетите нападатели, като дори бе обявена награда за всяка информация от полза за разследването, която достигна 60 000 евро.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?