Нападателят в Трир е бил под въздействието на алкохол

Нападателят в Трир е бил под въздействието на алкохол

Германската полиция съобщи днес, че мъжът, който вчера навлезе с автомобила си с повишена проходимост в пешеходна зона в югозападния град Трир, убивайки петима души, е започнал да дава показания, предаде Асошиейтед прес.

Властите не дадоха никакви подробности какво е казал той по време на разпита. Мъжът беше арестуван на местопрестъплението и идентифициран като 51-годишен германец, роден в Трир. Предстои той да бъде изправен пред съдия, за да бъде издадена заповед за неговия арест. Ще му бъде направена и психиатрична експертиза.

Извършителят няма постоянен адрес и е живеел в използвания при нападението Ленд Роувър, който бил взел назаем от приятел, посочиха властите.

На пресконференция късно снощи беше съобщено, че няма данни за някакъв терористичен, политически или религиозен мотив, който да е изиграл роля при нападението.

Извършителят е употребил сериозно количество алкохол преди инцидента - много над разрешеното по закон.

Четирима души продължават да са с опасност за живота в болница, а петима други имат сериозни наранявания. Шестима са по-леко пострадали. Майката на 9-месечно бебе, убито при атаката, е сред настанените в болница.

Късно снощи един от ранените е починал. Сред убитите са 25-годишна жена и 45-годишен мъж от Трир. Най-възрастната жертва е на 73 години.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?