Нападнатите нотариуси в София са в добро общо състояние

Нападнатите нотариуси в София са в добро общо състояние

Двете жени нотариуси, които бяха пребити пред кантората си в центъра на София в понеделник, са в добро общо състояние, контактни, адекватни, но уплашени и в стрес, заяви пред БНТ началникът на Клиниката по лицево-челюстна хирургия, УМБАЛ "Св. Ана" д-р Желю Димов.

Нанесен им е побой предимно по главата, най-вероятно са влачени и по земята. По-възрастната жена има масивни охлузвания по цялото лице. Ще се направи всичко необходимо, за да бъдат премахнати белезите, уточни д-р Димов. По-младата жена има разкъсно-контузна рана в областта на дясната инфраорбитална област и голям отток. Направени са всички обстойни изследвания. Нямат фрактури на черепа, не е увреден паренхима на мозъка.

След 2-3 дни ще бъдат изписани. Ще бъде направена и среща с психолог. Следствените органи вече си свършат работата, каза още д-р Димов.

Председателят на Съвета на нотариусите Димитър Танев пък е убеден, че побоят над колегите му не е свързан с работата им. По думите му, нотариус Веселина Механджийска е лъчезарна, праволинейна в работата си и уважавана от гражданите.

"Не мога да си обясня агресия към нея. Смятам, че не е свързано с работата ѝ като нотариус", заяви пак по БНТ Димитър Танев. Той си обяснява нападението над нотариус Веселина Механджийска и дъщеря ѝ с типична агресия.

"Нотариусът е един вид държавен служител, всяко посегателство срещу него е един вид неуважение към държавността. Обект на престъплението е не само нотариусът, но и държавността. Убеден съм, че това не е свързано с тяхната работа, защото познавам колегата Механджийска, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как нейната работа би могла да засегне нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ, да развали дадена сделка, но това не може да бъде причина за обект на престъпление. Има късмет, че се е отървала с тези физически рани”, обяви Танев.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?