"Напред" се разпада, ВМРО в преговори със сините за националния вот

Много е вероятно коалиция "Напред" да се разпадне след провала на евроизборите. Във вторник стана известно, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е водил разговори за общо явяване на националните избори със Синята коалиция.

Източници от ВМРО потвърдиха тази информация пред Mediapool, като уточниха, че сините са поискали общи действия само с тяхната партия, но не и с "Гергьовден", с партията ЕНП на Мария Капон и земеделци, които се отцепиха от Анастасия Мозер.

В същото време водачът на евролистата на "Напред" Любен Дилов – син твърди, че Каракачанов пак искал да се съюзява с "Лидер". Първоначално ВМРО и "Гергьовден" бяха заедно с "Лидер" в коалиция "Напред", но се разделиха след разрив между Каракачанов и Ковачки.

На евровота "Напред" взе 2.26%, докато "Лидер" получи 5.73% и за малко не успя да спечели мандат в Европейския парламент. На фона на твърденията, че Ковачки и хората му са си осигурили гласове чрез принуда над работници във фирмите на бизнесмена или чрез директна покупка, Дилов-син каза, че няма желание за коалиция с "Лидер", докато сините са приемлив партньор.

Противоречивите информации, идващи от ВМРО и "Гергьовден" и създалата се интрига потвърждават наличието на конфликт, все още с неясен резултат.

Споделяне

Още по темата

Още от България