Напредва проектът за новите котли на пловдивското парно

Напредва проектът за новите котли на пловдивското парно

Вече се полагат бетоновите фундаменти на командната зала на една от площадките в Отоплителна централа Юг на пловдивската топлофикация, което е част от проекта за изграждане на пет нови  високоефективни водогрейни котли на този нов терен и на територията на ТЕЦ Север, съобщиха от "ЕВН Топлофикация".

Тяхната обща мощност ще е 100 мегавата). Котлите, включително и пет 25-метрови комина, се доставят от "Бош".

Основната роля на съоръженията е да покриват върхови товари в режим на гъвкава работа с кратки процедури на включване и изключване. Крайната цел е обезпечаване на пиковите мощности и гарантиране непрекъснатост на доставките на топлинна енергия за клиентите на пловдивското парно.

Инвестицията в  новите котли е 23 млн. лв. е и част от плановете на компанията за модернизацията на централното топлоснабдяване в Пловдив, която ще осигури по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика.

Очаква се проектът да бъде завършен през 2021 г.

"ЕВН Топлофикация" захранва с топлинна енергия и топла вода над 30 000 домакинства и бизнес клиенти в Пловдив. Дружеството управлява близо 200 км топлопреносна мрежа и над 1200 абонатни станции като за последните 10 години са изградени повече от 240 нови абонатни станции.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?