Напрегнат телефонен разговор между Кери и Лавров за Сирия

Напрегнат телефонен разговор между Кери и Лавров за Сирия

По време на телефонен разговор руският министър на външните работи Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери са обсъдили разрешаването на хуманитарната криза в сирийския град Алепо, съобщи The Express, цитиран от агенция "Фокус".

Кери е атакувал руския си колега във връзка с подновените бомбардировки срещу обсадения град и с продължаващото наземно настъпление на силите на сирийския режим. Според говорителя на Държавния департамент Джон Кърби хуманитарните помощи все още не са достигнали до цивилните в Алепо, въпреки прекратяването на боевете.

Кери и Лавров са постигнали съгласие, че експерти от различни държави трябва да се срещнат в Женева, за да се опитат да намерят решение на проблемите в Алепо.

Двамата са обсъдили, че е важно да продължат многостранните преговори в Женева, как да се постигне реално прекратяване на насилието и да се достави хуманитарната помощ, допълва Кърби.

Лавров от своя страна е упрекнал САЩ, че не изпълнява обещанията си да раздели умерените опозиционни сили от "терористите" в Сирия, се казва в изявлние на Кремъл.

Споделяне

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?