Напрежението сред блокираните туристи на Самотраки ескалира

Напрежението сред блокираните туристи на Самотраки ескалира

Напрежението сред блокираните около 1500 туристи, сред които и много българи, на гръцкия остров Самотраки се покачва. Причината е в липсата на информация и яснота кога ще има ферибот, с който те да могат да се приберат.

Тази нощ е имало курс, но тези от туристите, които не са могли да са качат на него са блокирали кораба на пристанището. Те се оплакват, че са били оставени без коли. Повечето от тях нямат и чисти дрехи за децата си.

"Ситуацията е изключително изнервена, защото няма никаква информация. Извозиха ни колите, казаха, че няма ценз да вози хора и ни оставиха без автомобилите. Има хора с деца, нямат дрехи за децата. Стана един малък бунт", разказаха потърпевши.

Недоволството ескалира още през деня в сряда, когато гневни румънски туристи нахлуха в морската администрация на острова заради липсата на фериботи за хората.

Първите туристи бяха извозени в сряда. Фериботът, който беше пренасочен за закъсалите хора, пристигна малко преди 6 часа на пристанището в Александруполис, предадоха гръцки медии.

 

Споделяне

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?