Напусналият ГЕРБ депутат Красимир Стефанов ще работи за Бареков

Новият политик е готов да работи с бившите управляващи без Борисов и Цветанов

Красимир Стефанов. Сн. БГНЕС

Напусналият ГЕРБ депутат Красимир Стефанов ще работи като експерт за "България без цензура", обяви в четвъртък лидерът на партията Николай Бареков в Стара Загора. Бившият шеф на Националната агенция по приходите обяви в понеделник, че напуска парламентарната група на ГЕРБ, защото иска "да гласува по съвест" в Народното събрание.

"Може би аз бях човекът, който водеше най-тежките и най-дългите разговори по повод на неговото напускане. Лаская се да кажа, че аз бях човекът, който го накара да остане в парламента", коментира Бареков и повтори, че той самият е кръстник на детето на Стефанов.

"Красимир имаше желание да напусне Народното събрание. Моята теза е, че той цял живот е бил държавен служител и чиновник, той нямаше перспективи в частния бизнес и нямаше как да си издържа семейството. Аз му предложих да остане в парламента и ако ние вземем властта, да използваме експертния му потенциал", каза още Бареков, цитиран от БГНЕС.

В понеделник при напускането на ГЕРБ Красимир Стефанов каза: "Като съм независим, може би нещо от мен ще зависи". Неофициално в ГЕРБ коментираха, че Стефанов бил подложен на "натиск" от службите заради евентуални нарушения, свързани с работата му като директор на НАП.

Бившият депутат от ГЕРБ ръководеше приходната агенция по време на емблематичната проверка на доходите на Цветан Цветанов заради шестте му апартамента. Данъчните обявиха тогавашния вицепремиер и бивш вътрешен министър за чист, но започнаха проверка на неговия тъст, който бе дарявал на семейството на Цветанов. Резултатите от тази проверка така и не бяха огласени заради данъчната тайна.

В четвъртък Бареков обясни още, че е готов да работи с бившата управляваща партия, но без Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Лидерът на "България без цензура" допълни, че всъщност той вече "работи добре" с някои кметовете на ГЕРБ, но каза, че няма да търси евтини политически дивиденти от местната власт.

"На Борисов не му е много приятно това, но аз всеки ден си говоря с хората от ГЕРБ, с кметовете. Когато дойде време да се действа политически в следващия парламент, ние сме длъжни да си припомним къде сме оставили отворени пътеки, къде има мостове и да ги преминем и да управляваме държавата", каза Бареков.

Според него предсрочни избори може да има или през юли, или през октомври. На първи март партията му се събира на първа конференция. Тогава ще бъде избран и Изпълнителен съвет, както и останалите заместник-председатели.

Бареков ще предложи доскорошния шоумен и "офицер" по собствените му думи Росен Петров, икономическия експерт на движението Рада Коджабашева и Ангел Славчев, който бе сред протестиращите миналата година срещу високите сметки на тока.

"България без цензура" преговаря за официална коалиция с ВМРО, Земеделския народен съюз и "Гергьовден".

Споделяне

Още по темата

Още от България