Напусналият НС Николай Коцев всъщност търсел себе си

Депутати далавераджии разваляли образа на истинските законотворци

Напусналият НС Николай Коцев всъщност търсел себе си

Народният представител от мнозинството Николай Коцев, който преди дни обяви, че напуска парламента, обясни в сряда, че последните три месеца бил много неактивен като законотворец, защото търсел себе си.

“Човек тежи на мястото си, когато му харесва това, което прави и аз наистина вярвам, че бих бил по-полезен на партията, а и на хората от моя край на място, а именно във Враца. Там оставам шеф на местните структури на ГЕРБ”, обясни още бизнесменът.

Коцев, който преди година обясни пред вестник “Сега”, че никога няма да си купи диплома за висше образование, защото не иска да лъже и заяви, че към онзи момент за две години в парламента не е направил нищо, но ако му се обадили от някоя фирма да лобира никога не е отказал, описа във вторник три групи депутати.

“Има три вида депутати – истински законотворци, които имат правото да са в парламента; такива, които не могат нищо друго, не са се реализирали в живота и само лаят; както и такива, които държат на всяка цена да са депутати заради името и малките далаверки – именно те създават лошото име на хората в Народното събрание. Аз обаче не можах да намеря себе си в нито една от тези групи и затова си тръгнах от парламента”, обясни Коцев.

Коцев отново потвърди думите си от деня, в който стана ясно, че напуска парламента, според които премиерът Бойко Борисов е приел нормално решението му.

“Единственото нещо, заради което досега министър-председателят ми е дърпал ушите, е заплахата ми да разкрия телефона на финансовия министър Дянков. Така исках да го провокирам да направи нещо за Враца, където хората живеят най-тежко и бедно от цяла България. Борисов ме извика и ми каза, че в политиката трябва да се действа малко по-кротко, а не като в бизнеса – да искам всичко да става на момента. Каза, че е съгласен, че северозападният край е най-изостанал, но нещата не могат да се решат със щракване на пръсти и заплахи”, разказа за „хокането” си от лидера на ГЕРБ Николай Коцев.

Той допълни също, че не е бил критикуван за загубата на местните избори във Враца.

Депутатът отрече спекулациите за съществуващи лобита в ГЕРБ.

“Аз не съм човек нито на Борисов, нито на Цветанов, а на ГЕРБ. Мога да кажа, че в партията всички бяхме избрани работещи хора, от народа - не сме потомствени политици, които ще се пенсионират в НС, като много от колегите в други политически сили”, допълни напускащият парламента Коцев.

Споделяне

Още по темата

Още от България