Наркодилър убит от “клиенти” заради 200 лв.

Наркодилър убит от “клиенти” заради 200 лв.

Убитият наркодилър Стефан Кудев е станал жертва на свои “клиенти”, които му дължали около 200 лв. Това обяснили задържаните извършители на престъплението пред столичните криминалисти. 

Стефан Кудев бе открит прострелян с три куршума във врата и главата в лек автомобил в столичния квартал “Люлин” 6 рано сутринта в петък. В понеделник  МВР съобщи, че са задържани трима души, които са направили самопризнания за убийството.

Криминалистите установили, че жертвата е дилър на кокаин, работещ за столична наркоорганизация, която вече се разследва. Началник сектор “Престъпления срещу личността” в Столичния дирекция “Полиция” Ивайло Спиридонов се похвали, че убийството е разкрито за по-малко от 48 часа. Извършителите на престъплението били 28-годишният Димитър Б., 25-годишният Тихомир М. и 29-годишният Рачо А. - физическият убиец на Кудов. И тримата не били криминално проявени, но употребявали наркотици. Само срещу единия се водело дознание за шофиране в пияно състояние. 

Според Спиридонов престъплението е планирано предварително, а тримата задържани твърдят, че са взели решението за убийството под влияние на наркотични вещества, тъй като имали неуредени финансови взаимоотношения.

Единият от тях бил заснет няколко часа преди убийството от охранителната камера на бензиностанция в “Люлин”, където сипал бензин в пластмасова бутилка. Остатъци от бутилката разследващите окрили в запаления автомобил, в който е открит трупа на Кудев. Заснетият бил задържан ден след убийството, след което посочил пред полицаите и двамата си съучастници.

В момента групата се намира в ареста на Националната следствена служба с повдигнати обвинения за убийство.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?