Наркомафията в Мексико ликвидира 23 души

Труповете на 23 души са открити в петък в мексиканския град Нуево Ларедо на границата със САЩ - 14 обезглавени и девет обесени от мост, което изглежда е нов епизод от войната между наркокартелите, предаде Франс прес.

Военен източник от Нуево Ларедо съобщил, че заедно с обесените трупове на четири жени и петима мъже, вероятно членове на престъпна група, на моста е намерен лист хартия с послание, което говори за конфликт между съперничещи си банди. Телата с превръзки на очите и завързани ръце на гърба, които висяха по цялото протежение на моста, предизвикаха паническа реакция сред автомобилистите рано сутринта на оживеното трасе, посочва БТА.

По-късно полицията съобщи за намерени 14 обезглавени тела в автобус, паркиран на оживена улица в града, а главите в чанти с лед били оставени пред кметството.

Щатът Тамаулипас, където е разположен Нуево Ларедо е арена на сблъсъци между картела Сетас и Картела на Залива, който неотдавна се присъедини към Синалоа, ръководен от Хоакин Гусман (Ел Чапо), издирван от службите на Мексико и САЩ.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?