Наркотрафиканти стрелят по антимафиоти

Наркотрафиканти стреляха по антимафиоти и се опитаха да прегазят един от тях по време на операция за задържането им тази нощ. Двама са арестувани заедно с хероин за 1 милион и 850 хиляди лева, други двама обаче се отскубнали и се издирват. Дрогата е трябвало да отпътува за страна от Западна Европа.

Операцията на направление "Наркотици" в НСБОП е проведена заедно с експерти от американската Агенция за борба с наркотрафика, съобщи МВР. Акцията е ръководена на място лично от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и прокурор на Софийска окръжна прокуратура.

Край софийското село Вакарел антимафиотите изчакали прехвърлянето на 31 пакета от по половин килограм хероин, облепени с кафяво тиксо, от един автомобил в багажника на друг.

Веднага след претоварването служителите на НСБОП атакували автомобилите, в които пътували двама български и двама турски граждани-организатори и куриери.

Шофьорът на едната кола - BMW потеглил рязко и опитал да прегази служителите на реда, а пътуващият с него открил огън по тях.

За секунди антимафиотът отскочил и не попаднал под гумите на автомобила.

Колегите му веднага наизскачали от колите и отвърнали на стрелбата, но автомобилът успял да се измъкне.

BМW-то щеше да сгази нашите служители, за радост един от тях, ръководителят, успя да се хвърли буквално на колата, за да се предпази от удара. Открихме огън, те по нас и така... Задържана е колата, в която е наркотикът, с български и турски граждани в нея, разказа по БНР ген. Борисов. Според източници от МВР има жена сред задържаните.

За издирване е обявен изчезналият автомобил - маслено зелено BMW с рег. № С 9649 РС, както и пътуващите в него Стефан Петров Жеков и Карааслан Хатип.

Най-важното е, че е конфискуван хероинът, коментираха от НСБОП.

Според генерал Борисов става дума за задържани 16-17 килограма чист хероин, което е доста голяма количество.

По случая е образувана прокурорска преписка в Софийска окръжна прокуратура (СОП). На задържаните е наложена мярка "задържане за 72 часа". За бързата реакция на прокуратурата ген. Борисов специално благодари по БНР на Маргарита Попова, шеф на СОП.

НСБОП продължава работата по разбиването на наркоканала.

Споделяне

Още от България