Нарочната комисия реши да остави Марешки без имунитет

Снимка: БГНЕС

Временната парламентарна комисия, създадена да реши дали лидерът на партия "Воля" да остане без имунитет, взе решение в сряда да поиска депутатската му защита. Това съобщи председателят на комисията Христиан Митев след първото и последно нейно заседание.

Решението е взето със седем гласа "за", а против са гласували двамата представители на "Воля".

За да бъде отнет имунитета на Марешки обаче решението трябва да бъде гласувано и от пленарна зала.

Комисията бе създадена по искане на лидера на "Воля", след като главният прокурор поиска имунитета му във връзка с обвинение за нанасяне на телесна повреда и изнудване във Варна.

Марешки от своя страна няколко пъти каза, че сам ще се откаже от защитата си след първото заседание на комисията, но иска истината да излезе наяве. В сряда Марешки не дойде на заседанието, а самата комисия беше закрита за медиите.

"Удовлетворяваме искането на главния прокурор. Не мога да ви кажа защо Веселин Марешки не беше на заседанието. Да беше дошъл, заседанието беше обявено. Решението беше взето със 7 гласа "за“, и 2 "против“. Против бяха колегите от "Воля“, всички останали членове на комисията гласуваха "за“, обясни Митев.

По думите му сега ще бъде изготвен доклад, който ще бъде внесен в деловодството и оттам нататък председателят на НС ще реши кога да влезе в пленарна зала.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?