Народното събрание излиза в десетдневна великденска ваканция

Даниела Дариткова

Великденската ваканция на парламента ще е от 17 април (четвъртък) до 26 април (събота), решиха депутатите в сряда. Зимната сесия ще приключи на 16-и април в Деня на българската конституция с тържествено заседание.

Парламентът ще заседава извънредно на 29 април (вторник), а на редовно заседание на 30-и ще бъде гласувана програмата за следващите заседания.

От ГЕРБ предложиха ваканцията да се премести с ден по-късно, от 18-и април (петък). Според Даниела Дариткова така може да се свърши повече полезна работа:

"Кое налага в четвъртък да започне ваканцията и да се явим на работа само в сряда, след като този пленарен ден може да бъде изпълнен с обществено полезни дела. Знам, че това заченато в грях Народно събрание трябва дълго да проси божията милост. Аз лично съм разочарована, защото очаквам трета поредна седмица в комисията по здравеопазване да се яви министърът на здравеопазването и да ни представи скритата дълбоко от погледите на хората концепция за развитието на спешната помощ. Всичко това можеше да се случи на следващото пленарно заседание", заяви от трибуната тя.

Идеята на ГЕРБ не намери подкрепа.

Депутатите удължиха и с месец срока на действие на временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства от телефонния разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Не бе прието предложението на ГЕРБ да се създаде временна комисия, която да проучи случая в Лясковец.

Споделяне

Още от България