Нарушения на изборите в Чечения

Излизащият на английски език вестник Москоу таймс пише, че чеченски служител в изборите си е признал, че по нареждане на своите началници пуснал допълнително две хиляди бюлетини. Зиявди Чагаев, заместник-председател на избирателна комисия, твърди, че му е било казано какво трябва да е съотношението на гласовете за отделните кандидати.

Секретарят на друга избирателна секция Луиза Муцалиева казала, че официални лица лично пускали бюлетини през целия ден, когато наблизо нямало гласоподаватели.

В чеченската столица Грозни шофьор, представил се само като Яраги, каза пред Асошиейтед прес, че е имал възможност да гласува няколко пъти в различни секции - всеки път за Путин. "Не че ми харесва политиката на Путин. Но той е човек, от когото знам какво мога да очаквам, а от другите кандидати не знам", цитира агенцията обясненията му.

Централната избирателна комисия съобщи, че изборите са минали без никакви сериозни нарушения на закона, макар че европейската мисия от наблюдатели заяви, че е имало нередности при преброяването на гласовете, отбелязва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още от Свят