Наши ромчета крадат по 1500 евро дневно от коледни базари в Германия

Деца-крадци, роми, от България, Румъния и бивша Югославия, изкарват дневно по 1500 евро плячка от джобове и чанти на разсеяни граждани, тръгнали на предколеден пазар в Германия. Това съобщи Би Би Си, цитирайки статия на всекидневника на Рурската област - ВАЦ.

В навечерието на Коледа отново малолетни крадци, обучени като ловки джебчии, създават проблеми на полицията. Крадат в Есен и изчезват в Оберхаузен, а щом ги арестуват във Витен с откраднатите портмонета, въпреки веществените доказателства, ако плячката е под 500 евро, след няколко часа трябва да ги пуснат на свобода. Причината е, че 7-8-годишни деца не са наказателно отговорни, но те се появяват в Дортмунд или Бохум, продължавайки да пребъркват разсеяните.

Повечето малолетни джебчии са от ромски семейства, дошли в Германия от България, Румъния, Полша или бивша Югославия. Те живеят в подвижните си каравани около Кьолн от 10 години, и щом обществеността се заоплаква на висок глас от криминално проявените роми, а полицията предприеме мерки, правозащитниците веднага казват - това е дискриминация. И започват да убеждават родителите да пращат ромските деца на училище вместо сред изкушенията по коледните пазари.

Проблемът е, че тези български или румънски роми, както пише ВАЦ, толкова фалшиви документи са сменили, че не се чувстват вече ничии граждани, а германските власти не могат да ги екстрадират и се чудят как да се справят с проблема.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: