Нашите с фланелки "Батето", а кубинците - с портрет на Че Гевара

Български спортисти облякоха фланелка с талисмана на отбора, кръстен "Батето" в знак на подкрепа на лишения от акредитация шеф на БОК Иван Славков.

На въпрос дали това не е в разрез с правилника на МОК, който забранява всякакви рекламни надписи или призиви по дрехите на спортистите, включително и на зрителите, Мария Илиева от щаба на БОК в Атина заяви, че няма нарушение пред репортер на радио "Нова Европа". Фланелките били поръчани от ОББ, която е спонсор на отбора. Върху тях е изобразен талисманът на отбора, който официално носи прякора на Славков - Батето. Освен това, всички в Атина носели някакви символи - кубинците имали портрет на Че Гевара на къщата си.

Вицепрезидентът на федерацията по щанги Нораир Нурикян заяви пред радиото, че е един от първите, облекли същата фланелка в подкрепа на Иван Славков.

Част от състезателите ни са отишли с тези премени в залата по вдигане на тежести. С "Батето" на гърба са били забелязани треньорът на щангистите Пламен Аспарухов, шефът на бадминтона Пюзант Касабян и част от гимнастиците.

Още от България