Нашумелият "червен трамвай" – вече и на торта с правописна грешка отгоре

Нашумелият "червен трамвай" – вече и на торта с правописна грешка отгоре

Ретро трамваят, управляван от премиера Сергей Станишев в предконгресния клип на БСП, бе измайсторен под формата на торта. "Заради силния медиен и обществен интерес към клипа депутатът от Коалиция за България и член на ИБ на БСП Кирил Добрев подари на председателя на БСП Сергей Станишев тематична торта във форма на трамвай", съобщиха в четвъртък от пресцентъра на БСП.

Надписът на тортата е провокиран от разразилата се около клипа дискусия и гласи: "Кучетата си лаят, трамваЯ си върви!" Очевидно от бързане да се отговори подходящо на шума, майсторите сладкари не са догледали за грешки, а и младите социалисти на Добрев не са доучили четмото и писмото.  

Ден по-рано рекламният клип на левицата бе иронизиран от кмета на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че е подал сигнал, че Станишев "управлява трамвай в грубо нарушение на Закона за движение по пътищата". Столичната община изпрати прессъобщение, с което успокои столичани, че няма опасност да попаднат на неподготвен ватман като лидера на левицата.

Бойко Борисов поясни пред Mediapool, че трамвайната мотриса, заснета в клипа, е наета от общината. Това станало чрез хора, представили се за филмова компания, които платили "2 хиляди и кусур лева" наем.

Споделяне

Още от България