Наследство на Кьоравия за 440 хил. лв. отива в полза на държавата

Наследство за 440 хил. лв. на убития лихвар Васил Горчев Върбанов, известен с прякора Кьоравия, отива в полза на държавата. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд, съобщи Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, която предяви иска през 2008 г.

 

Така вдовицата на Горчев Таня и дъщеря му Йоана остават без луксозното бунгало от 100 кв.м в курорта "Свети Влас“ и "Мерцедес SLK". Конфискуват се също така 37 500 евро, които са открити в апартамента на Кьоравия в хотел "Ален мак" в Благоевград след убийството му през 2005 г. Иззета е и банкова касета, в която Горчев е държал швейцарски часовник и златни накити, които също отиват в полза на държавата.

 

Освен това се отнемат 58 000 лева от продажбата на селски имот, дружествени дялове за 148 000 лв. във фирма „Орбита Рила 2000“ и сума от 2500 лева за продадени дялове в "Кави груп“. В полза на държавата отиват и 237 588 лв. по налични банкови сметки на Кьоравия.

 

Васил Горчев беше разстрелян пред хотел "Ален мак" на 20 януари 2005 г. Той беше улучен от снайперист в главата, който обаче така и не беше разкрит. Според МВР убитият лихвар е контролирал трафика на наркотици в района на Благоевград за силовата групировка ВИС и е давал заеми срещу огромни лихви.

Споделяне

Още от България