Натирен координатор от партията на Трифонов акостира в листа на Божков

Натирен координатор от партията на Трифонов акостира в листа на Божков

Бившият член на "Има такъв народ" Иван Иванов, който преди дни публично разкритикува партията на шоумена Слави Трифонов, е кандидат-депутат от партията на укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков.

Миналата седмица Иванов излезе с отворено писмо, в което твърди, че в партийната структура на "Има такъв народ" в Плевен "се спускат" ръководни кадри.

От писмото му се разбираше, че е подкрепял Трифонов през последните 5 години- събирал е подписи за референдума, както и за регистрацията на партията. Той е напуснал формацията през лятото на миналата година, на 29 юли във Фейсбук е написал: "ПП "Има такъв Народ" или как обещаната Промяна се оказа поредната добре подготвяна Замяна! Очаквайте скоро с подробности...". Обещаните подробности обаче, поне публично, той дава след повече от 6 месеца- точно преди изборите.

"Партията Ви в Плевен е превзета от най- големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обкръжение на Вашият нов Областен координатор и вече са си разпределили държавни постове в града", написа миналата сряда той в писмото, адресирано до Трифонов.

Няколко дни по-късно, в понеделник, в районната избирателна комисия в Плевен е подадена листата с кандидати на "Българско национално обединение" (БНО) на Георги Георгиев – Готи, чиято регистрация използва Божков, за да участва в изборите. Втори в листата с кандидат-депутати е именно Иван Иванов, а от БНО потвърдиха, че става дума за същия човек. 

Това, че Божков все пак ще се яви на изборите и ще използва БНО на Готи бе официално обявено два дни преди Иванов да излезе с писмото си до Трифонов.

Преди да намери БНО, хазартният бос предложи на Трифонов да се явят с общи листи, но шоуменът отказа

Иванов е вторият бивш член на "Има такъв народ", за когото се разбира, че ще е кандидат-депутат от друга партия. Бившият координатор на партията на Слави Трифонов във Видин Росица Кирова стана водач на ГЕРБ.

Миналата година тя бе изключена от "Има такъв народ", след като се срещна с премиера Бойко Борисов на по кафе, а разговорът им бе излъчен на живо във Фейсбук. Тогава Трифонов обяви, че това ще последва за всеки, който нарушава "морала и устава".

Шоуменът и партията му са спуснали пълна информационна завеса около себе си още от създаването на "Има такъв народ" – не говорят с медии, не дават и пресконференции и не коментират вътрешни въпроси. Преди ден Трифонов обяви, че кандидатите му за депутати няма да дават интервюта по време на предизборната кампания. 

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2021