НАТО иска икономическите санкции срещу Русия да бъдат удължени

НАТО иска икономическите санкции срещу Русия да бъдат удължени
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за удължаването на икономическите санкции срещу Русия, въведени от ЕС покрай събитията в Украйна и отцепването на Крим.
 
Държавите от пакта не признават и няма да признаят незаконното присъединяване на Крим към Русия, посочи той. Обстановката със сигурността в Украйна остава сериозна, в последния месец има масови, продължаващи и всекидневни нарушения на примирието, добави Столтенберг, цитиран от БТА. 
 
Той отбеляза, че представители на ОССЕ стават цел на нападения от отцепници, подкрепяни от Русия и са затруднявани в работата си на украинска земя. Русия има голяма отговорност за прилагането на примирието. Призовавам всички да удвоят усилията си за пълното прилагане на споразуменията от Минск, за постигането на пълно примирие, добави генералният секретар.
 
Важно е икономическите санкции да бъдат продължени. Всички в НАТО са на мнение, че диалогът с Русия не е белег на слабост, а цели предсказуемост с най-големия ни съсед, не искаме да изолираме Москва, поясни Столтенберг. В отговор на въпрос той заяви, че НАТО не вижда непосредствена заплаха за която и да било държава от пакта. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?