НАТО отхвърли обвинението на Путин, че Расмусен тайно е записал техен разговор

НАТО отхвърли като "пълен абсурд" твърдението на руския президент Владимир Путин, че генералният секретар на организацията Андерс Фог Расмусен, в предишното си качество на премиер на Дания, е записал тайно и огласил личен разговор между двамата, съобщи Ройтерс.

"Тези обвинения са пълен абсурд. По време на мандата си на поста премиер на Дания господин Фог Расмусен никога не е носил диктофон, за да записва срещи с господин Путин или някой друг", заяви в отговор на въпрос на Ройтерс говорителката на алианса Оана Лунджеску.

"Като цяло, за да отклони вниманието от собствените си нелегални и нелегитимни действия в Украйна, Русия отправи поредица обвинения срещу НАТО, които изопачават фактите", посочи тя.

По-рано в четвъртък Путин каза, че е възмутен от действията на Расмусен, които описа по време на телевизионно предаване, в което отговаряше на зрителски въпроси в продължение на близо четири часа.

"На една от срещите ни, когато още беше министър-председател на Дания, той, както се оказва, бил взел със себе си диктофон, записал тайно разговора ни, а после го публикувал в пресата. Не мога да повярвам на ушите и очите си - каква глупост!. "Какво доверие може да има след такива инциденти?", посочи Путин.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?