НАТО проверява дали руски танкове са влезли в Източна Украйна

В Източна Украйна няма руски военнослужещи. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, след среща с американския държавен секретар Джон Кери в кулоарите на заседанието на Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Пекин. В интервю за РИА Новости Лавров за пореден път подчерта, че руски военни не участват в конфликта в Източна Украйна.

По-рано украинският военен говорител Андрий Лисенко съобщи, че руска военна колона от 32 танка, 16 артилерийски установки и 30 камиона с войници и муниции е навлязла в контролираната от проруските сепаратисти зона в Източна Украйна. Той съобщи и за втори руски военен конвой, който е возел мобилна радарна станция.

ООН не може да потвърди съобщенията за прехвърляне на руски войски на територията на Украйна. Това съобщи официалният представител на генералния секретар на организацията Стефан Джарик, цитиран от ТАСС.

Говорителят на американския Държавен департамент Джен Псаки обяви, че САЩ също нямат потвърждение на информацията. Източник от НАТО обяви, че Алиансът проверява съобщенията, че руска танкова колона е пресякла границата, навлизайки в Източна Украйна.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?