Натоварен трафик към София след трите почивни дни

След трите почивни дни се е образувала тапа от коли на входа на София при Драгичево, а трафикът по пътя Кулата - София е натоварен в понеделник вечерта заради хилядите връщащи се от кратка ваканция в Гърция столичани.

Засилено е и полицейското присъствие заради интензивния трафик от Гърция и от Югозападна България към София, съобщи агенция "Фокус".

В двете посоки на главен път Е-79 се движат и много ТИР-ове. На ГКПП-Кулата трафикът е натоварен, но няма задръстване при преминаване на границата. Две гишета работят за леки автомобили по посока България и едно за товарни автомобили.

Колона от автомобили се е образувала по целия обиколен маршрут от граничен пункт Кулата през селата Кулата, Чучулигово, Дрангово и Петрич до Сандански. Движението се извършва в колона. По заобиколния маршрут разстоянието се изминава за около 45 минути поради строителството на лот 4 на магистрала "Струма".

Колони от автомобили са се образували на изхода на Кресненското дефиле и на околовръстното на Благоевград. На входа на Благоевград посока Кулата и при Кресна има полицейски патрул.

Колона от автомобили се е образувала и на изхода на Благоевград. Пътят е в ремонт заради строителството на лот 3 от автомагистрала "Струма". Натоварен е трафикът между Благоевград и Дупница и в двете посоки. В района на "Летището" на главен път Е-79, на отбивката за село Слатино, има полицейски патрул.

Тапа от автомобили има на входа и изхода на Дупница. Дъжд вали на магистрала "Струма" между Дупница и Перник. Пътната настилка е хлъзгава, трафикът засилен.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?