Националисти поискаха инкриминиране на публичния хомосексуализъм

Националисти поискаха инкриминиране на публичния хомосексуализъм

Промени в Наказателния кодекс, инкриминиращи публичните прояви и демонстрации на хомосексуализъм, поискаха участниците в кръглата маса против гейовете, организирана от Българския национален съюз (БНС) в сряда.

В декларация БНС настояха още веднъж да бъде отнето разрешението за провеждане на гей парада в столицата в събота. Националистите на Боян Расате предложиха кметът Бойко Борисов да забрани проявата, или най-малко да я премести в някой от крайните квартали Суходол или Кремиковци.

Сега е време кметът да докаже дали е десен или популист, заяви Калоян Методиев от партия "Нова България", а лидерът на БНС Боян Расате направи двусмисленото уточнение: дали е десен или ляв.

Силно сме обезпокоени и дълбоко разтревожени от все по-честите демонстрации на хомосексуализъм и педофилия, умело прикривани зад красивите и все по-обезценяващи се в последно време лозунги за „свобода, равенство и демокрация”. Ние считаме, че сексуалната ориентация на всеки човек е нещо изключително лично и не бива да се натрапва агресивно и демонстративно на останалата част от обществото, особено тогава, когато противоречи на общоприетите морални, етични и религиозни норми и природните закони, заявиха от БНС очевидно слагащи педофилията и хомосексуализма под общ знаменател.

Зачестилите прояви на сексуална злоупотреба с деца ни принуждават да настояваме за извънредни мерки и да поискаме увеличаване на наказанията за педофилия, като в особено тежките случаи да се прилага и смъртно наказание, се посочва в текста на декларацията.

Тя ще бъде внесена в Президентството, Народното събрание, Министерски съвет и Столична община.

От няколко дни лидерът на БНС и сподвижниците водят открита война срещу гейовете и планирания от тях парад на 28 юни в София. От организацията на хомосексуалистите "Джемини" съобщиха, че са поискали полицейска охрана поради опасения от набези на техни недоброжелатели.

Междувременно Mediapool научи, че най-радикалните фракции от агитките на футболните "Левски" и ЦСКА готвят погроми по време на парада.

Любопитното е, че при миналогодишния гей парад в София нямаше такава остра реакция нито от страна на църквата, нито от националистите, още по-малко от футболните запалянковци. Малко след уличното шоу на българските хомосексуалисти, такова имаше и в Белград, където обаче привържениците на тамошните футболни грандове "Партизан" и "Цървена звезда" организираха побоища срещу участниците в гей парада.

Още от България

Как оценявате присъдите по делото "Иванчева"?