Националисти си размениха обвинения за побой през полицията

Националисти си размениха обвинения за побой през полицията

Членове на Български национален съюз (БНС) на Боян Расате са подали в сряда жалба в столичното 7 РПУ за нанесен побой от депутата и зам.-председателя на партия “Атака” Павел Чернев, съобщиха от МВР.

Според жалбата, побоят е извършен, след като Ивайло Дачов и Андриана Митова от БНС са участвали в дискусионно студио в телевизия СКАТ.

Свидетел на побоя е станал и водещият на предаването, на когото Павел Чернев казал, че само "Атака" определя кой да участва в предавания на телевизията.

Медията е близка до “Атака”, а лидерът на формацията Волен Сидеров води там свое политическо предаване.

За Mediapool Чернев коментира, че жалбата не отговаря на истината и след като процедурата приключи, той ще съди членовете на формацията на Расате за набеждаване. По негова информация, въпреки че двамата са се жалвали за побой, не са представили медицинско свидетелство.

Ако някой е бит 20 минути, както се твърди в жалбата, дали няма да е в болницата и защо не е потърсил полицията по-рано, попита Павел Чернев. По думите му трябва да бъде зададен въпросът защо казусът възниква сега, когато е дебатът за имунитетите.

Юристът от “Атака” заяви още, че според него в случая става въпрос за PR-кампания, в която крайните националисти от БНС, които са били изгонени от “Атака”, се опитват да трупат точки на техен гръб. Това е отмъщение към мен, тъй като аз посъветвах Сидеров да се разграничи от тези хора, тъй като проверих, че повечето от тях имат висящи дела, а лидерът им Расате е с присъда за грабеж, добави Чернев.

Той определи членовете на БНС като “млади фашизоиди”, които почитат Хитлер и Мусолини и се обличат в такъв стил. Това не е национализмът, за който говори “Атака”, категоричен беше Чернев.

Още от България

Кой трябва да оглавява листата на БСП за евроизборите?