Националите “страдат“ и искат подкрепа от феновете

Националите “страдат“ и искат подкрепа от феновете

Футболистите и треньорите на националния отбор по футбол излязоха в неделя с отворено писмо до българските фенове след разгромната загуба с 4:0 от Англия в първия мач от квалификациите за  Евро 2012.

“Квалификациите започнаха по възможно най-лошия за България начин.  Всички ние страдаме от резултата, с който загубихме на "Уембли". Страдаме, не по-малко от вас. Квалификациите обаче едва сега започват и поражението от Англия само ни амбицира тройно да покажем, че може да играем много по-добре“, се посочва в писмото.

Националите заявяват, че оттук нататък поемат по път, по който няма да имат право на повече грешки. Първото изпитание по този път е във вторник срещу Черна гора на Националния стадион "Васил Левски" от 20.30 часа.

“Както във всяко изпитание, ще имаме нужда от подкрепа. Само вие, привържениците на футбола в България, може да ни я дадете. Както сте го правили винаги във важните моменти. Вярваме, че въпреки целия негативизъм и ужасните критики, които се изсипват върху нас, точно вие - истинските фенове на България и българския футбол, ще застанете зад нас и ще ни дадете положителна емоция, с чиято помощ във вторник вечер да победим. Във футбола има победи и загуби. Надяваме се да бъдете с нас и да ни помагате и в двете“, завършва писмото.

В неделя българските национали тренираха в София, а президентът на БФС Борислав Михайлов помоли футболистите  да победят Черна гора.

"За всички ще бъде много зле, ако не спечелим срещу Черна гора. Затова молбата ми е да играете като отбор и да победите, ако ще да е само с 1:0", заяви Михайлов.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Колко време давате на новия парламент?