Национална стачка блокира Франция за три дни

Национална стачка блокира Франция за три дни

Синдикатите във Франция обявиха нова вълна на продължаващата от началото на декември миналата година национална стачка. Новите стачни действия са планирани за периода от 9 до 11 януари.


По информация на българското посолство в Париж стачните действия ще засегнат обществения транспорт, включително и полетите, както и училища, болници, рафинерии и бензиностанции.

От външното ни министерство препоръчват на българските граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за актуалната обстановка, като имат предвид възможните затруднения и закъснения на обществения транспорт, както и анулиране на полетите от и за страната.

"Еър Франс" предупреди, че има риск полетите на къси и на средни дестинации да бъдат анулирани. Авиокомпанията уверява, че стачката няма да се отрази върху полетите на дълги дестинации. Превозвачът предлага безплатна замяна на полета при определени условия.

Стачните действия през трите дни ще засегнат и голяма част от обществения транспорт в страната - автобуси, метро и влакове.

Има синдикални призиви за блокади на рафинерии, което е възможно да доведе до недостиг на гориво на бензиностанциите.

Обявено е и провеждането на голяма манифестация в Париж на 11 януари.

Външно министерство съветва българите при подготовка на пътуване във Франция да предвидят и осигурят алтернативен транспорт за придвижване от и до летищата и да се информират за актуалната обстановка на място.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.

Споделяне

Още от Европа