Националната художествена академия иска да прави филиал в Бургас

Националната художествена академия иска да прави филиал в Бургас

Националната художествена академия ще открие свой филиал в Бургас. Това ще стане, ако Министерският съвет одобри постановлението за откриването на звеното.

Според проекта за постановление на правителството филиалът ще обучава 300 студенти по седем специалности - "Живопис", "Графика", "Стенопис", "Книга, илюстрация и печатна графика", "Плакат и визуална комуникация", "Рекламен дизайн" и "Мода", и една магистърска специалност – "Арттерапия".

Учебният процес ще се обезпечава от преподаватели на основен трудов договор в академията, като съгласно проекта ще бъдат назначени и още 10 преподаватели.

За нуждите на филиала Община Бургас предоставя над 1050 кв. м площ от ремонтирана сграда в пристанищен комплекс Бургас Изток.

Филиалът е замислен като единствената териториално изнесена структура на Националната художествена академия. Мотивите за откриването му са "изразената обществена потребност от творчески кадри в община като Бургас – статистически с голям брой млади хора, културно средище, с динамично развиващи се туризъм, производство и услуги".

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?