Националните интереси държали ВМРО във властта

Националните интереси държали ВМРО във властта

На фона на напрежението в управляващата коалиция продължава да расте на фона на арестите на кадри на участващата във властта ВМРО. Националната сигурност и интереси обаче държали партията на Красимир Каракачанов във властта, стана ясно от думите на депутата Юлиан Ангелов.

"Ако видим, че националната сигурност и националните интереси са застрашени с определени действия или решения на мнозинството или коалиционния партньор, тогава бихме предприели такива действия. За момента не сме видели от тяхна страна подобно нещо", каза той пред журналисти в парламента.

Другият мотив на ВМРО да напуснат властта би бил, "ако видим, е сме полезни за управлението на страната и нещата, които ние предлагаме да се случат и считаме, че са правилни мисля, че ще е достатъчно".

Повод за изказването на Ангелов беше показният арест на шефката на "Басейнова дирекция" – Пловдив Цветана Кънчева, която е кадър на ВМРО.

"Виждаме напоследък доста странни организирани акции, които целят да удрят единия от коалиционните партньори. Подобни пиар акции и то върху безобидни жени, са недопустими изобщо. На всички ви стана ясно вчера, че включително и прокурорът, който е поискал да се удължи мярката на тази жена в Пловдив е казал, че няма никакви доказателства и му трябват 72 часа да събере доказателства. Чудя се къде живеем ние?", каза депутатът по повод ареста.

Попитан защо се обръща към ГЕРБ за действия на прокуратурата, Ангелов отговори, че там е имало и полиция и, до колкото знае, арестът е по Закона за МВР, както бе задържан и друг техен кадър – бившият министър на околната среда Нено Димов.

"Прокуратурата може да иска да проверява, но в крайна сметка такова струпване на полицейски части, за да арестуваш една жена, е странно. Не съм чул до момента тя да е масов убиец или да е оглавила престъпна група, която разпространява наркотици, за да има подобна акция", добави Ангелов.

По думите му от ГЕРБ обяснили, че не са запознати със случая и ще го проучат. "Надяваме се да има вътрешна проверка защо се е стигнало дотам", каза той и добави, че въпросът е дали България се превръща в полицейска държава.

Миналата седмица ГЕРБ и ДПС спазариха трите нови попълнения в ключовата Комисия за регулиране на съобщенията (КРС). Тогава Ангелов Юлиан Ангелов се обърна с въпрос към ГЕРБ кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или "Обединени патриоти" и ГЕРБ, и как така ГЕРБ ще подкрепят кандидат на ДПС.

Споделяне

Още от България