Националният борд по туризъм се обяви срещу разхлабване на режима на пушене

Националният борд по туризъм призовава на този етап да не се правят промени в Закона за здравето и да не се отменя забраната за пушене на закрито. Това заяви в парламента Румен Драганов, който е член на борда, след среща на представители на организацията с депутати от ПГ на ГЕРБ.

Драганов, цитиран от БТА, обясни, че има подписани договори с чужди туроператори за 4 800 000 почивки за догодина и 150 хиляди реализирани продажби. Това са вече подписани договори и всяка промяна по условията на договорите ще бъде основание за оплаквания и искане на неустойки, а сме в невъзможност да изтеглим всички брошури от над 32 хиляди туристически агенции по света, коментира Драганов.

Той уточни, че по принцип в брошурите не е указано дали в България се пуши, но, тъй като става дума за промяна на условията, е задължително тази промяна да бъде обявена, за да не се стигне до рекламации.

Според него не отговаря на истината посоченото в мотивите на вносителите на промените в Закона за здравето, че туризмът е в лошо състояние. Той каза, че през тази година туристическият сезон е бил успешен и се очаква броят на чуждестранните посетители у нас да надхвърли 9 милиона. Има проблеми в българския туризъм, но в никакъв случай не може да се каже, че е в упадък или е намалил своите показатели след влизането на забраната, категоричен беше Драганов.

От Националния борд по туризъм са поискали среща и с останалите парламентарни групи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?