Националният съвет на ССД ще разгледа оставката на Стефан Софиянски

Първа точка в предстоящото национално събрание на партия Съюз на свободните демократи (ССД) на 24 март ще бъде разглеждане на оставките на председателя Стефан Софиянски и заместник-председателите проф. д-р Милан Миланов и Иван Антикаджиев, съобщи в неделя в Русе Стефан Софиянски, цитиран от БТА.

Той припомни, че оставките са на морална основа след лошото представяне на партията в предните избори в България.

В Русе в неделя заседаваше политическият съвет на Съюза на свободните демократи. Представители на партията от цялата страна обсъждат подготовката на структурите за предстоящите през май избори за Европейския парламент и предложенията на регионите за листата с кандидати за евродепутати. Това е последно заседание на политическия съвет преди националната конференция на 24 март, която ще утвърди кандидатурите и ще приеме програмата на предизборната кампания.

Анализът на ССД е, че България в момента се управлява на автопилот и перспективите са, че страната ще приеме много по-малко средства от европейските фондове, отколкото ще внесе за членството си. Няма готовност с проекти, а Румъния още през януари е подписала меморандума за програмите си, посочи Софиянски. Според него има управленска "организационна импотентност", тъй като управляващото мнозинство е събрано механично, няма вътрешно разбирателство дори за завършване на една програма, като "Натура".

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?