Национално-либералната партия сменя свои министри в румънския кабинет

Председателят на Национално-либералната партия в Румъния Крин Антонеску съобщи номинациите на партията за нови министри, след като вчера и днес двама либерали напуснаха постовете си, а миналия месец оставка подаде вицепремиерът и министър на вътрешните работи след катастрофа с медицински самолет, отнела живота на двама души, съобщава агенция Аджерпрес.

НЛП, която е една от партиите в управляващия Социал-либерален съюз, номинира кмета на град Сибиу Клаус Йоханис за вицепремиер и министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Раду Строе, съобщи Медиафакс.

На мястото на подалия оставка вчера министър на финансите Даниел Кицою, ръководството на НЛП номинира настоящия министър на здравеопазването Еуджен Николаеску.

Министърът на икономиката Андрей Джеря, който обяви днес готовност да подаде оставка по-малко от пет месеца след като пое поста през октомври 2013 г., ще бъде заменен от бившия министър на отбраната Теодор Атанасиу.

НЛП предлага Кристиан Бушой да заеме овакантения пост в министерството на здравеопазването.

Лидерът на либералите Крин Антонеску съобщи още, че е информирал премиера Виктор Понта, лидер на Социалдемократическата партия, за предложенията на партията за нови министри. По думите на Антонеску премиерът се е запознал с предложенията и не е имал възражения.

Споделяне

Още от Балкани

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?