Навални обвини руски министър във връзки с олигарха Дерипаска

Алексей Навални

Руският опозиционен лидер Алексей Навални публикува разследване, в което се твърди, че член на руското правителство е получил разточително гостоприемство от милиардера Олег Дерипаска, който е бил свързван с бившия шеф на предизборния екип на Доналд Тръмп, Пол Манафорт, предаде Асошиейтед прес.

Публикуваното в четвъртък разследване на Навални се опира на разказ в социалните мрежи на жена, която твърди, че е имала интимна връзка с Дерипаска. Жената, която се представя като Настя Рибка, е написала книга за работата си като компаньонка.

 

Тя заяви в интервю за руската телевизия миналата година, че е била наета от модна агенция да прекара време на яхтата на Дерипаска.

През 2016 г. Рибка пусна в интернет няколко видеоклипа, на които се вижда Дерипаска на яхтата му в разговор с руския вицепремиер Сергей Приходко. В един от разговорите обяснява на жената защо отношенията между Русия и САЩ са толкова лоши.

Навални се позовава на официални данни, според които Приходко е прекарал няколко дни на яхтата и е бил закаран там с частния самолет на Дерипаска.

По-рано фондацията на Навални публикува документи, в които се казва, че Приходко, който е държавен служител без съществени лични средства, притежава луксозно имение в предградие на Москва.

Споделяне

Още от Свят