Навални ще регистрира нова партия в Русия

Алексей Навални
Алексей Навални и негови последователи са внесли в министерството на правосъдието документи от учредителния конгрес на политическа партия под името "Работно название", което име после ще бъде променено. Това съобщи видният руски опозиционер в своя профил в платформата за обмен на съобщения "Telegram", предаде ТАСС. 
 
Към публикацията е приложено факсимиле от писмото на министерството, което потвърждава, че документите за регистриране на политическа партия са внесени. 
 
В началото на 2014 г. Навални регистрира "Партия на прогреса", но през април 2015 г. правосъдното ведомство отмени регистрацията с мотива, че партията не е успяла в законния срок да създаде необходимия брой регионални подразделения. 
 
През февруари т.г. в руското министерство на правосъдието бяха внесени документи за утвърждаване на промени в устава и името на партията "Гражданска позиция", преименувана на "Партия на прогреса". 
 
Виталий Серуканов, вносителят на тези документи, твърди, че е бил член на "Партията на прогреса" от основаването ѝ и затова той и съмишленици се обединяват за нова политическа сила "без вождове и кабинетни теоретици". 
Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?