Наваз Шариф: Трагедия е, че Пакистан има ядрено оръжие, но няма ток

Истинска трагедия е, че Пакистан има ядрено оръжие, но не и електричество, заяви бъдещият пакистански премиер Наваз Шариф, чиято партия спечели най-много гласове на парламентарните избори в Пакистан този месец.

Шариф е бил на два пъти премиер на Пакистан през 90-те години. Днешното му изявление беше направено на тържество по повод 15-ата годишнина от създаването на пакистанската атомна бомба.

 

"След като на 28 май 1998 г. станахме ядрена сила, трябва да се запитаме за причините, поради които все още нямаме ток", заяви Шариф на церемония в Лахор, в източната част на страната.

 

"Истинска трагедия е, че една страна, която има ядрена мощ, няма ток по 20 часа на ден. Как може при това положение страната да се развива", подчерта Шариф.

 

Пакистан, който не произвежда достатъчно електричество, за да задоволи нарастващото търсене, трябва да внася мазут на високи цени, за да захранва централите си. Често пъти токът за фирмите и за битови потребители се спира и това продължава понякога по 20 часа дневно, парализирайки икономиката на страната, припомня БТА.

Споделяне

Още от Свят