Наводнени къщи и пътища след пороите в страната

Наводненията в Карловско. Снимка: бТВ

Заради проливните дъждове в Карловско две реки преляха. Най-пострадало е село Дъбене. Мощният порой наводни 15 къщи, дворове и улици, съобщава Нова тв.

Десетки семейства изкараха безсънна нощ, отводнявайки залетите си домове. 3-метрова вълна от река Мъртвица ударила най-ниските точки в селото и наводнила 15 къщи и няколко улици.

Сутринта отново е валял проливен дъжд, но в момента положението се нормализира.

В момента нивото на реката е в норма. Очаква се днес да мине инспекция, която да оцени щетите и да прецени колко и дали ще изплаща обезщетения, съобщава бТВ.

Миналата година някои от къщите, отново пострадали при наводнение, са получили 300 лв. обезщетение, но този път се опасяват, че щетите са по-малко.

След проливния дъжд в Стара Загора миналата седмица, жители на един от кварталите са с унищожени домове. Има няколко съборени къщи, като на места водата е достигала 3 метра дълбочина.

От общината са започнали поетапен ремонт на улиците, като се очаква до месец всичко да бъде почистено.

В Свищов също има наводнени пътища. Отсечката Вардим - Нов град, която е част от пътя Свищов- Русе е затворена за неопределено време, заради наводнение и свличане на земна маса върху пътя.

До късно снощи екипи на Областно пътно управление отводняваха главния път. И в тази област има наводнени къщи. Във Велико Търново от вчера се извършва наблюдение на всички локации на река Янтра.

Наводнен беше и републиканският път Троян-Шипково. Поради голямото количество дъждовна вода се запушиха дерета и водостоци, които преляха и затлачиха пътя с дървен материал и наноси.

Падна подпорната стена на детската градина в с. Шипково. Отнесен беше релсов мост в с. Калейца.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?