Наводнения в Североизточна Испания причиниха щети

Наводнения в Североизточна Испания причиниха щети

Домове и търговски обекти в североизточния испански град Алканар пострадаха от наводнения, причинени от силни дъждове, обхванали обширни части от Испания, предаде Асошиейтед прес.

Местни жители казаха, че са извадили късмет, че не е загубен нито един човешки живот. Вчера между 00.00 и 18:00 ч. количеството на валежите беше над 250 литра на квадратен метър. Те предизвикаха наводнения, които превърнаха улиците на града в бързо течащи реки, отнасящи всичко по пътя си. Няколко автомобила бяха повлечени от водата, а около десетина дори бяха погълнати от Средиземно море. Домове и търговски обекти се напълниха в кал, вода и отломки.

Наводнения вчера имаше и в други части на Централна и Северна Испания, включително в Мадрид.

Пожарникарите използваха хеликоптер, за да спасят трима души, озовали се в сериозна опасност. Други трябваше да бъдат вадени от колите си, които бяха блокирани от покачващите се води.

Регионалните власти настаниха 58 души в хотели, а други 16 души се наложи да прекарат нощта на походни легла в полеви условия. Четирима души трябваше да бъдат спасявани от намиращ се наблизо къмпинг, който също пострада тежко.

Властите работят за възстановяване на движението по пътища и железопътни линии, станали непроходими заради калта и водата.

За голяма част от Северна Испания и Балеарските острови за втори пореден ден е в сила предупреждение за бури.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?