Наводненията в Австралия взеха две жертви, крокодили и змии по улиците

Наводненията в Австралия взеха две жертви, крокодили и змии по улиците

Телата на двама мъже бяха намерени днес в отводнителен канал в североизточния австралийски град Таунсвил, където проливните дъждове предизвикаха мащабно наводнение, предаде Асошиейтед прес във вторник.

Според съобщението на полицията в щата Куинсланд двамата мъже на 21 и 23 години, чиито тела са открити край градската библиотека, били видени за последно вчера по време на пика на наводнението. По данни на противопожарните и аварийните служби, под вода в Таунсвил са се озовали "стотици и може би хиляди" жилищни сгради.

Магистралата към града е била отворена днес за движение и голям брой транспортни средства са започнали да доставят на бедстващия 230-хиляден град храна и други помощи. Властите са предупредили гражданите да не влизат във водата, тъй като в предградията са забелязани крокодили и водни змии.

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън посети днес пострадалия район и се срещна с някои местни жители.

"Много млади семейства, изградили с усилен труд своите домове, сега ги виждат съсипани. Това е сърцераздирателно", каза той пред репортери.

Метеоролозите прогнозират, че проливните дъждове и силните ветрове в района ще продължат, носейки риска от ново наводнение.

Споделяне

Още от Свят