Назначен е нов зам.-социален министър

Министър-председателят Сергей Станишев назначи нов заместник-министър на труда и социалната политика на мястото на починалия миналата седмица Горан Банков. Постът е даден на Лазар Лазаров, който е съветник на Емилия Масларова от назначението ѝ през август 2005 г. като социален министър.

Той е роден през 1970 г., завършил е икономика в Университета за национално и световно стопанство, има множество специализации в Белгия, Франция, Италия, Словения, Румъния, Гърция и Полша в областта на социалните дейности, социалните услуги и социалния диалог.

Лазаров има богат опит в областта на политиката по заетостта и професионалното обучение - бил е член на Надзорния съвет на Националната служба по заетостта и член на Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение, участвал е в Националния съвет за насърчаване на заетостта към министъра на труда и социалната политика, бил е член на Съвета към изпълнителния директор на Агенцията по заетостта, сочи справка, разпространена от правителствената информационна служба.

Бил е също така експерт по икономическата и социалната политика в Българската стопанска камара, както и съветник по социалната политика в Икономическия и социален съвет.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?