Назначени са двама заместник-министри на регионалното развитие

Архитект Иван Шишков вече е заместник-министър на регионалното развитие

Бившият главен архитект на столичния район "Триадица" Иван Шишков и военният Валентин Граматиков са новите заместник-министри на регионалното развитие. Те са назначени със заповед на премиера Стефан Янев, съобщи правителствената информационна служба.

Министърът на регионалното развитие арх. Виолета Комитова остана само с един заместник преди десетина дни след като и Валентина Върбева напусна поста.

Досега арх. Иван Шишков беше е съветник в политическия кабинет на министъра Комитова. Преди това дълги години е работил в общинската администрация на община Драгоман и на Столична община. Бил е главен архитект на община Драгоман и главен архитект на столичните райони "Банкя" и "Триадица". Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Валентин Граматиков е дългогодишен финансов мениджър на Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново. В същото висше учебно заведение е бил и преподавател. Завършил е Военната академия "Георги Стойков Раковски" в София. Притежава и образователно квалификационна степен "магистър" по финанси от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

От Министерския съвет не посочват кой за кои ресори ще отговаря в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Споделяне

Още от България