Назначени са новите областни управители на София, Варна, Добрич и Силистра

Назначени са новите областни управители на София, Варна, Добрич и Силистра

Правителството назначи новите областни управители на София, Варна, Добрич и Силистра. Така беше финализирана смяната на всичките 28 областни управители от втория служебен кабинет на Румен Радев. Тяхната задача е да осигурят провеждането на честни избори по места, каквъвто е и основният приоритет на правителството на Стефан Янев.

Запазва се тенденцията за областни управители премиерът Стефан Янев да назначава кадри от силовите ведомства – МВР и военни. Такива бяха преобладаващата част от назначените 24 нови областни управители на 19 май. Сега двама от четиримата нови областни управители също са бивши кадри на МВР.

За областен управител на София е назначен Митко Михайлов. Той има дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. езаместник-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Притежава висше икономическо и юридическо образование, се казва в съобщението на Министерския съвет.

Марио Смърков пък е новия областен управител на Варна. Той е работил дълги години в системата на МВР, като от 2015 г. до 2017 г. е бил служител в Главна дирекция "Борба с оргнизираната престъпност". През последните години работи в частния сектор. През последните години работи в частния сектор.

Васил Карапанчев е новият областен управител на Добрич. Дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС, като включително е заемал длъжността директор на ТД "Национална сигурност" - Добрич при ДАНС от 2010 г. до 2014 г. Висшето си образование е получил в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

За областен управител на Силистра е назначена Ели Тодорова. Тя има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент Охридски". Била е два мандата председател на Адвокатска колегия – Силистра. В периода 2003 г. – 2007 г. е била общински съветник в Общински съвет – Силистра.

Споделяне

Още по темата

Още от България