Назначени са още нови зам.-министри

Назначени са още нови зам.-министри

Официално станаха ясни новите зам.-министрите в още три министерства – на земеделието, на външните работи, както и на спорта.

За зам.-министър на земеделието е назначен Крум Неделков, който от януари 2020 г. е заместник-декан по учебно-методична дейност на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Неделков има дългосрочна специализация в САЩ, притежава също научна степен доктор, както и има придобита степен магистър по специалността ветеринарна медицина от Тракийския университет в Стара Загора.

Зарица Динкова е назначена за заместник-министър на външните работи. Тя има дългогодишен опит в работата с различни европейски институции, включително като политически съветник в Европейския парламент. Била е и старши експерт в Министерството на земеделието и храните, дирекция "Европейска координация и международни отношения". Висшето си образование получава в УНСС, специалност "Международни отношения", а от Университета "Комплутенсе" в Мадрид е магистър по международни икономически отношения. Притежава диплома и от Испанската дипломатическа школа в Мадрид.

Баскетболната легенда и отговорник за националните отбори по баскетбол Росен Барчовски пък става зам.-министър на спорта.

Освен това със заповед на служебния премиер Стефан Янев бяха назначени и вече известни зам.-министри. Такива са зам.-министрите на здравеопазването (Александър Златанов, Тома Томов и Димитър Петров), на културата (Весела Кондакова, Борислава Танева и Пламен Славов), на правосъдието (Мария Павлова и Иван Демерджиев), както и на отбраната (Пламен Йорданов и Александър Петков).  

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?