Назначения на ГЕРБ и в подразделение на "Булгартрансгаз"

Назначения на ГЕРБ и в подразделение на "Булгартрансгаз"

Политически назначение на управляващите от ГЕРБ има не само в централния офис в София на държавния газов оператор, но и в един от четирите негови експлоатационни региони – този в Ботевград, съобщава местното издание botevgrad.com. Негови проучвания показват, че на различни нива в подразделението на "Булгартрансгаз" работят приближени и роднини на депутата от ГЕРБ и бивш председател на общинския съвет в Ботевград Мартин Тинчев и на общинския съветник Георги Георгиев от Обединение за бъдещето на ботевградската община (ОББО), който беше кмет на града като представител на ГЕРБ

Според изданието човек на Георги Георгиев е шефът на Северозападния експлоатационен район Ботевград Тихомир Николов, който е оглавявал почти 12 години по време на кметските мандати на Георгиев общинското дружество "Балкангаз 2000” АД. През 2011 година Николов бе кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ, а през 2015 г. – от листата на ОББО. Като техник-механик в подразделението работи Йорданка Лалчева, която е била председател на Общински съвет – Ботевград и организационен секретар на ГЕРБ в града при кметуването на Георгиев. Тя в момента е общински съветник от групата на ОББО. В газовото дружество работи и шофьорът на Георги Георгиев и негов съименник като продължава да управлява автомобил. Като инженер-проектант в поделението работи Петя Андреева, която е дъщеря на бившия зам.-кмет от предишното общинско управление Красимир Андреев, който в момента управител на МВЕЦ "Бебреш”.

Сред тясно свързаните с Мартин Тинчев назначения в газовата фирма са на неговата майка Валя Тинчева, която работи там като чистачка, както и на съпругата на първия му братовчед, Светла Лазарова. Тя също е отговаряла за чистотата в дружеството, преди да заеме новоразкритата длъжност "Архивал".Бившият зам.-кмет на Ботевград Цанко Цанов пък е назначен за еколог – също нова длъжност в поделението на газовия оператор. През 2015 г. той беше кандидат-кмет на ГЕРБ в Ботевград, но успя да стигне само до общински съветник.

Ботевградското издание посочва, че е възможно списъкът с политическите назначения в местното звено на "Булгартрансгаз" да има и още назначения, пряко свързани с ГЕРБ.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?