Назначено е ръководството на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол

Дългоочакваното назначение на ръководството на новата Агенция за приватизация и следприватизационен контрол вече е факт. В сряда от правителствената пресслужба съобщиха, че е взето решение за освобождаване на членовете на изпълнителните съвети на Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол, които с последните поправки в Закона за приватизацията бяха обединени в един.

От изпълнителните съвети на Агенцията за приватизация се освобождават изпълнителният директор Тодор Николов и заместниците му Димитър Дойчинов и Орлин Иванов, а от Агенцията за следприватизационен контрол шефката Атанаска Бозова и заместничката ѝ Соня Георгиева.

За изпълнителен директор на новата агенция е назначен Емил Караниколов, а негови заместници ще са Стефка Граматикова и Митко Симеонов, информират от Министерския съвет, без да дадат никакви подробности за тях.

Депутатът от ГЕРБ Емил Караниколов, който е член на комисията по външна политика и отбрана, но икономист по образование, заяви пред Mediapool, че става въпрос за съвпадение на имената и не е той новият шеф на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?