Назначиха новия обществен съвет на фонда за лечение на деца

Министерският съвет определи новия състав на обществения съвет към фонда за лечение на деца, тъй като тригодишният мандат на досегашните членове изтече, съобщиха от правителствения пресцентър.

За нов председател на съвета бе определена Ева Жечева, която ръководи Държавната агенция за закрила на детето.

Медиците сред новия състав са шестима – националният консултант по педиатрия Владимир Пилософ, Пенка Переновска от Александровската болница, Радка Тинчева от детската болница, Искра Христозова от детската онкохематологична болница, Борислав Владимиров от университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас и Стелияна Кюркчиева-Маринова от "Токуда".

Останалите членове на съвета са Ирина Ковачева от здравното министерство, Емил Тодоров от Агенцията за социално подпомагане, Красимир Гигов от Българския червен кръст, Десислава Хурмузова от инициативата "Спаси, дари на...", Красимира Величкова от Българския дарителски форум, Нели Логотетова от Националната асоциация на децата и младежите с диабет, Весела Настева от съюза на трансплантираните.

В състава на съвета влизат и представители на медиите – Мария Чернева (БНТ), Мая Данчева (БНР) и Милена Златкова (радио "Витоша").

Преди седмица представители на дарителските организации и родители на деца, нуждаещи се от подкрепата на фонда, предупредиха на пресконференция, че дейността на фонда е блокирана, тъй като мандатът на стария обществен съвет вече беше изтекъл, а новите му членове още не са одобрени. Притесненията се засилиха и заради внезапното уволнение на директора на фонда Павел Александров, което, според здравното министерство, се наложило заради извършени от него злоупотреби.

Споделяне

Още по темата

Още от България