Назрява напрежение между РЗС и "Атака"

Размяна на реплики доведе до изостряне на отношенията между РЗС и "Атака" в парламента и до изясняване на отношенията при закрити врата в сряда.

Напрежението назря след като в интервю за в. "24 часа" лидерът на РЗС Яне Янев даде да се разбере, че не питае топли чувства към партньорството между ГЕРБ и "Атака". В интервюто Янев казва, че връзката между ГЕРБ и "Атака" е "особен вид хибрид, който може да доведе страната до патова ситуация и да предизвика реакции на най-високо ниво в Щатите, Великобритания, ЕС и Израел".

Масло в огъня допълнително наля и изказване на зам.-председателя на РЗС Димитър Абаджиев пред електронна медия, че "Волен Сидеров се е превърнал в един безгласен пудел на цената, на нещо, което не е ясно на обществото". Репликата на Абаджиев е в коментар на бюджета за догодина. Той обяснява, че в РЗС не са търсени за консултации при съставянето на бюджета и че това не е нормално.

"Как ще е нормално, ние точно заради този тип поведение издигнахме и кандидат за кмет на София, защото в политиката все пак трябва да има някаква коректност, когато става въпрос за подкрепа на политики. В противен случай слизаме на нивото на Волен Сидеров", казва Абаджиев.

Вследствие на това малко след като приключи гласуването на предложената от "Атака" срещу Станишев и Доган, Волен Сидеров и депутати от неговата група нахлуха в стаята на РЗС.

Въпреки, че от "Атака" са били войнствено настроени до физическа саморазправа не се е стигнало. Според участници в срещата от "Атака" са поискали извинение за обидата, а Абаджиев е отговорил, че няма нищо обидно, защото пуделът е добро животно.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?