НДСВ аплодира промените

Като рационални промени, които гарантират известна оптимизация в работата на правителството, определи рокадите председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев.

На излизане от Министерския съвет, пред медиите той похвали бъдещите млади министри Севлиевски и Чилова с думите "това са млади и енергични хора, с много добра подготовка, парламентарен стаж и очевидно с голяма мотивация, след като не ги притеснява краткия срок до края на мандата". По думите му, и двамата могат да постигнат сериозни резултати, като без да сменят екипите на предходните министри, им дадат "по-голямо ускорение".

Илчев отрече цел на промените да е повишаване на рейтинга на управляващите, макар че допусна подобен ефект. Председателят на ПГ на НДСВ похвали Новото време, определяйки решението да влязат в правителството като "голяма отговорност".

Запитан дали е изненадан от решението на премиера Лидия Шулева да оглави предизборния щаб на НДСВ, Илчев отговори отрицателно. Не мисля, че в предизборния щаб само един, двама или трима души ще определят стилистиката на действията, заяви той. По думите му това ще бъде колективен продукт, в който ще се включат и много външни хора със специфични професионални профили като социолози и анализатори.

Като знаем досегашните реализации на Лидия Шулева, не се съмняваме, че тя ще може успешно да обхване усилията на тези хора и да ги насочва към едно добро подготвяне на НДСВ за изборите, похвали с половин уста бившата вицепремиерка Илчев.

Екоминистърът и зам.шеф на партия НДСВ Долорес Арсенова определи като балансирани и очаквани обявените от Симеон промени, а новите ѝ колеги министри - като достойни кандидатури. Аз лично изразих своята благодарност към работата на Лидия Шулева, която през тези три години и половина работи достойно и професионално, допълни Арсенова.

Външният министър Соломон Паси отказа да коментира промените.

Според депутата Атанас Щерев, за три месеца новите министри можело да свършат много работа.

Споделяне
Още от България