НДСВ аплодира промените

Като рационални промени, които гарантират известна оптимизация в работата на правителството, определи рокадите председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев.

На излизане от Министерския съвет, пред медиите той похвали бъдещите млади министри Севлиевски и Чилова с думите "това са млади и енергични хора, с много добра подготовка, парламентарен стаж и очевидно с голяма мотивация, след като не ги притеснява краткия срок до края на мандата". По думите му, и двамата могат да постигнат сериозни резултати, като без да сменят екипите на предходните министри, им дадат "по-голямо ускорение".

Илчев отрече цел на промените да е повишаване на рейтинга на управляващите, макар че допусна подобен ефект. Председателят на ПГ на НДСВ похвали Новото време, определяйки решението да влязат в правителството като "голяма отговорност".

Запитан дали е изненадан от решението на премиера Лидия Шулева да оглави предизборния щаб на НДСВ, Илчев отговори отрицателно. Не мисля, че в предизборния щаб само един, двама или трима души ще определят стилистиката на действията, заяви той. По думите му това ще бъде колективен продукт, в който ще се включат и много външни хора със специфични професионални профили като социолози и анализатори.

Като знаем досегашните реализации на Лидия Шулева, не се съмняваме, че тя ще може успешно да обхване усилията на тези хора и да ги насочва към едно добро подготвяне на НДСВ за изборите, похвали с половин уста бившата вицепремиерка Илчев.

Екоминистърът и зам.шеф на партия НДСВ Долорес Арсенова определи като балансирани и очаквани обявените от Симеон промени, а новите ѝ колеги министри - като достойни кандидатури. Аз лично изразих своята благодарност към работата на Лидия Шулева, която през тези три години и половина работи достойно и професионално, допълни Арсенова.

Външният министър Соломон Паси отказа да коментира промените.

Според депутата Атанас Щерев, за три месеца новите министри можело да свършат много работа.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?