НДСВ-депутат вика Чешмеджиев в медийната комисия заради уволненията в БТА

Депутатът от НДСВ и член на медийната комисия Явор Милушев днес е внесъл в деловодството на парламента искане извънредно да се свика парламентарната комисия по медиите заради проблемите в БТА. На заседанието трябва да дойде генералният директор на БТА Стоян Чешмеджиев, за да обясни мотивите си за уволненията в агенцията, както и да представи концепция за нейното развитие, обясни пред медиите в парламента депутатът.

Милушев и още няколко негови колеги от НДСВ, както и депутати от СДС и БСП подкрепиха вчера подписката в подкрепа на протестиращите журналисти от БТА, организираната от парламентарните репортери от останалите медии. В нея не се разписаха единствено депутати от ДПС, които предложиха и защитиха кандидатурата на Чешмеджиев за БТА. Протестното писмо на журналистите от БТА, заедно с декларация на синдикатите в агенцията, срещу масовите уволнения бе изпратено до парламента, президента и премиера. Вчера говорителят на Симеон Сакскобургготски заяви, че премиерът ще се срещне и с протестиращите, и с шефа им Чешмеджиев.

В днешния си брой в."Дневник" пише, че на оперативна вчера привечер Чешмеджиев е нарочил парламентарните репортери на БТА за организатори на подписката в Народното събрание и е поискал незабавното им уволнение.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: